• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 27 °C
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C

Ağız kokusu kabusunuz olmasın

Ağız kokusu kabusunuz olmasın
Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, ağız kokusunun önlenebilmesi için tavsiyelerde bulundu. Ağız kokusu, çoğu zaman mahcubiyete, sosyopsikolojik problemlere hatta evliliğin sonlanmasına bile neden oluyor.

Kötü ağız kokusundaki en fena durumun, bu kokunun farkına varmayan tek insanın ağzı kokan şahıs olduğunu söyleyen Sevgen Eralp, "Genellikle insanın ağzının koktuğunu bir yakını söyler, lakin bireyler nezaket gereği bu çeşit konular konusunda konuşmamayı tercih eder. Eğer herhangi bir biçimde ağız kokusundan şüpheleniliyorsa bu hal için önce bir diş hekimi ziyaret edilebilir" dedi.

"SABAHLEYİN AĞIZ KOKUSU NORMAL"

Kötü ağız kokusunun yüzde 85 oranında ağız içindeki bir problemden kaynaklandığını anlatım eden Eralp, şöyle konuştu: "Plaklar ve diş taşları fena ağız kokusuna sebep olabilen haller içinde sayılır. Bunun yanında, birtakım insanda sebebi bilinmeyen bir biçimde dilin üzeri bir tabakayla kaplanmaktadır. Bu tabakada bulunan ve bilhassa sülfür bileşikleri yapan bakterilerin de ağız kokusu yaptığı düşünülür. Bu sorunun giderilmesi için dilin mekanik şekilde temizlenmesi gerekir."

Birçok insanın kabusu bulunan sabahki ağız kokusunu normal şekilde nitelendiren Eralp, ağzın gece boyunca kuruması ve bakteri faaliyetleri neticesinde bu kokuların oluştuğunu ve kahvaltı sonrası ağızda artan tükürükle birlikte bu fena kokunun kaybolduğunu söyledi.

"DİŞLERİN ÜÇ KEZ FIRÇALANMASI LAZIM"

Ağız kokusunun önlenebilmesi için, ağız hijyeninin sağlanması gerektiğinin altını çizen Sevgen Eralp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeterli bir ağız hijyeni için dişlerin yemeklerden sonra günde 3 defa fırçalanması ve diş ipi kullanılması gerekir. Bunun birlikte dilin günde 1 defa diş fırçası kullanarak temizlenmesi olumlu olabilir. Anti bakteriyel gargara kullanması da önerilebilir, ama içerdikleri Alkol itibariyle bu gargaraların uzun süreli kullanması ağız mukozası ve dilin tahriş olmasına sebep olabilir. Diş çürüklerini, diş taşı ve plaklarını ve diş eti hastalıklarını bir diş hekimine başvurmak şekli ile tedavi ettirmek de ağız kokusundan kurtulmak için gereklidir."

Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Gazete Ege Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0232 616 4800 | Faks : 02326164800 | Haber Scripti: CM Bilişim