• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İzmir 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C

2014’e “renkli” veda

2014’e “renkli” veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayındaki kültür sanat etkinlikleri yine göz kamaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait seçkin sanat merkezlerinde düzenlenecek konser ve sergiler, kentin kültür hayatına renk getirecek.

Yılın son ayında İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak tam 27 sanat etkinliği var. Birbirinden renkli bir etkinlikler sırasıyla şöyle:

Sanat takviminin ilk yaprağında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek bir resital var. 1 Aralık 2014 Pazartesi saat 20.00’de Küçük Salon’da gerçekleşecek konserde Gülru Ensari Schuch’un piyanosuna, Sevil Ulucan Weinstein kemanıyla eşlik edecek.

2 Aralık 2014 Salı günü ‘Camerata Ankara’ sanatseverlerle buluşacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak konserde Ildiko Moog keman, Murat Cangal viyola, Onur Şenler viyolonsel, Ulaş Yurtoğlu obua, Aslı Gedikli ise piyanoyla dinleyici karşısına çıkacak.

Kültürpark İzmir Sanat, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü kaçırılmaması gereken bir konsere evsahipliği yapacak. ‘Neşet Ruacan Quartet’, saat 20.00’deki konserde kulakların pasını silecek. Ünlü sanatçı Neşet Ruacan’ın gitarına, davulda Nedim Ruacan, basta Volkan Topakoğlu, saksafonda ise Tamer Tamel eşlik edecek.

Takvimde 4 Aralık 2014 Perşembe günü ise üç ayrı konser var. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de Özsoy Quartet ve Kağan Korad, Anıl Gelenler ile birlikte sahneye çıkacak. İzmir Sanat’ta E.T.Band saat 20.00’de sevenleriyle buluşurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk  Müziği Korosu da şef Yolcu Bilgiç yönetiminde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de ücretsiz bir konser verecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 8 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de flüt-piyano resitaline evsahipliği yapacak. Konserde, ünlü sanatçı Bülent Evcil’in flütüne piyanoda Phillip Moll eşlik edecek.

9 Aralık 2014 Salı akşamı sanatseverler Burak Çebi’nin piyano resitalini dinleyebilir. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’daki konser saat 20.00’de.

10 Aralık 2014 Çarşamba’nın konuğu ise ‘I Musica Di Roma ve Halit Turgay’. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Büyük Salon’da gerçekleşecek konserde, Halit Turgay flütte, Silvio Di Rocco viyolada, Antonio Anselmi, Marco Serino, Ettore Pellegrino, Pasquale Pellegrino, Francesca Vicari ve Gianluca Apostoli kemanda,  Massimo Paris viyolada, Vito Paternoster ve Pietro Bosna viyolonselde, Roberto Gambioli kontrabasda, Francesco Buccarella ise cembaloda dinleyiciyle buluşacak.

Kültürpark İzmir Sanat, 10 Aralık Çarşamba günü bir resim sergisinin açılışına evsahipliği yapacak. ‘Kule B’ başlıklı sergide Dizar Ercivan Zencirci, Duygu Tayyuk Oruçoğlu, Tülin Oktav Doğruer, Jülide Ayözen Kırbıyık, Serpil Yayman Ataseven, Abdullah Cem Ozal, Banu Çiçek Ozal, Ekin Boztaş, Tamer Ersoy, Ahmet Akgün, Yudum Akkuş, Mete Sezgin, Turan Enginoğlu ve Emine Kutlu Halıçınarlı’nın eserleri görücüye çıkacak. Sergi, 30 Aralık’a kadar gezilebilir.

‘Trio Arion’, 11 Aralık 2014 Perşembe günü saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da müzikseverler için çalacak. Konserde, piyanoda Lale Necef, kemanda Mhemet Aybars, viyolonselde ise Aslı Erden sahneye çıkacak.

15 Aralık 2014 Pazartesi günü ‘İzmir Oda Müziği Topluluğu’ sanatseverlerle buluşacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da Gülnare Özdemir piyanosuna, Ruşen Güneş viyola, Jülide Gündüz flüt, Deniz Akıncı keman, Serdar Mamaç viyolonsel, Murat Özülgen obua ile eşlik edecek.

Aynı gün Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde saat 18.00’de tezhip ve minyatür sergisi açılışı var. 30 Aralık’a kadar açık kalacak sergide Pınar Kara’nın tezhip, Filiz Adıgüzel Toprak’ın da minyatür eserleri görülebilir.

"20.Yüzyıldan Seçkiler’ başlıklı konserle ‘Trio Avrasya" 16 Aralık 2014 Salı günü sahne alacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek konserde Ayşegül Kirmanoğlu klarnet, Bahar Biricik keman, Gülden Tezel ise piyanoyla müzikseverleri mest edecek.

17 Aralık 2014 Çarşamba’nın yıldızı ise Taksim Trio, Dorantes ve Carles Benavent’in birlikte vereceği konser. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’deki konserde sevilen müzisyen Hüsnü Şenlendirici klarnet, Dorantes piyano, Carles Benavent bas gitar, İsmail Tunçbilek bağlama ve Aytaç Doğan kanunla dinleyicilerle buluşacak.

Sanat takviminde 18 Aralık 2014 Perşembe akşamı korno-piyano resitali var. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’daki konser saat 20.00’de başlayacak. Konserde Altuğ Tekin ve Gökçen Küçük müzikseverlerin kulakların pasını silecek.

Aynı akşam sanatseverler, Ozan Musluoğlu Quartet Feat. Sanem Kalfa başlıklı konser var. Sanem Kalfa’nın solist olarak yer alacağı konserde sanatçıya Engin Recepoğulları saksafon, Serkan Özyılmaz piyano, Ozan Musluoğlu kontrabas, Ferit Odman ise davulla eşlik edecek. Konser, İzmir Sanat’ta saat 20.00’de başlayacak.

20 Aralık 2014 Cumartesi günü ise, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de Ferihan Hasan Panayır’ın ‘Huzur Mavisi’ başlıklı resim sergisinin açılışı yapılacak. Sanatseverler, sergiyi 30 Aralık’a kadar gezebilir.

Aynı gün, İzmir Sanat’ta saat 20.00’de ‘Adolf’ adlı bir tiyatro oyunu var. Burak Sergen’in oynadığı oyun, Pip Utton’un eserinden Sinan Gürtunca tarafından çevrildi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 22 Aralık 2014 Pazartesi akşamı saat 20.00’de Musica Viva Oda Orkestrası ile Alexander Rudin’i konuk edecek. Rudin’in sanat yönetmeni ve viyolonsel sanatçısı olarak yer alacağı Büyük Salon’daki konserde, soprano Liliya Gaysino solist olarak sahne alacak.

Etkinlik takviminde, 23 Aralık 2014 Salı akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de Trio Kuvars Viyolet konseri var. Konserde, Evrim Güvemli klarnet, Jefri Aji piyano, Rahşan Apay viyolonselde sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Ayın en çarpıcı konserlerinden birine 24 Aralık 2014 Çarşamba günü dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say imza atacak. Sanatçı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon saat 20.00’deki konserde hayranlarıyla buluşacak.

25 Aralık 2014 Perşembe günü ise iki güzel konser var. Sanatseverler, İzmir Sanat’ta saat 20.00’deki konserde Elif Çağlar Quartet’in konserini dinleyebilir. Çağlar’ın solist olarak yer alacağı konserde, Serkan Özyılmaz piyano, Kağan Yıldız kontrabas, Ediz Hafızoğlu ise davulla sahne alacak.

Müzikseverler, aynı gün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’deki çello-piyano konserini de tercih edebilir. ‘Chopin’den Piazzola’ya başlıklı konserde çelloda Julia Krepak, piyanoda Yelana Şekalyova dinleyiciyle buluşacak.

29 Aralık 2014 Pazartesi günü ise üç ayrı mekanda üç güzel konser dinlenebilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun ‘Yeni Yıl Konseri’ İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. Şef Yavuz Karabulut’un yönetimindeki ücretsiz konserin ikinci bölümünde sanatçı Okan Uslu koroyla birlikte sahne alacak.

Günün ikinci konseri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de. Kemanda Elif Nihal Akın ve Gülce Karagözcük, viyolada Ercan Atasoy ve viyolonselde Beste Başçı’dan oluşan ‘Olten Quartet’ kulakların pasını silecek.

İzmir Büyükşehir belediyesi, aynı gün bir konser daha düzenledi. İzmir Sanat’ta saat 20.00’de gerçekleşecek Ücretsiz konserde, piyanist Günay Tuzkaya sanatseverlerle buluşacak.

Etkinliklerle ilgili bilgi ve biletler için; www.izmir.bel.tr/Kultursanat, info@izmirsanat.org.tr, www.aassm.org.tr, www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel internet adresleri ile AASSM’nin 293 38 31- 293 38 18 / 19/ 20, Çetin Emeç Sanat Galerisi’nin 293 40 45, Kültürpark İzmir Sanat’ın 293 40 49 ve 293 34 79 nolu telefonlarından yararlanılabilir.

Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Gazete Ege Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0232 616 4800 | Faks : 02326164800 | Haber Scripti: CM Bilişim