• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C

Aliağa’ya Tam Donanımlı İtfaiye

Aliağa’ya Tam Donanımlı İtfaiye
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa'da yapımını tamamladığı itfaiye binası hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Belediye başkanlığı bir kamu görevidir. Kamu görevinde ayrım olmaz. Bizim aldığımız eğitim, devlet terbiyesi ve siyasi terbiye bunu gerektirmektedir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Aliağa'da Kuzey Bölge Amirliği olarak hizmet verecek İzmir'in 13. itfaiye binası açıldı. Sanayi tesislerindeki yangınlara da etkili bir şekilde müdahale edebilecek şekilde donatılan yeni tesisin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009 yerel seçimlerinden sonra başlattıkları Cumartesi etkinliklerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Açılışını yaptıkları itfaiye binasının diğer semt itfaiyelerinden çok daha donanımlı olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, Türkiye'nin en önemli sanayi tesislerinin bulunduğu ilçede böyle bir yatırımın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgedeki sanayi tesislerin itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin de eğitileceği bir teşkilat oluşturduklarını kaydetti. İtfaiye teşkilatını geliştirmeye yönelik yatırımları sürdüreceklerini belirten Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:"İtfaiye çalışanlarının sürekli eğitim yapmaları, fiziken güçlü ve donanımlı olmaları gerekiyor. Dünyada hangi teknolojiler gelişiyorsa onlarla donatılması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi çağın gerekleri neyse hiç düşünmeden yerine getiriyor. Soma'da, Ermenek'de nerede bizim ekiplerimize ihtiyaç varsa oraya koşuyoruz. Zaten koşmak zorundayız, bunun da reklamını yapmıyoruz."

PETKİM'e teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU'nun Aliağa'nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan aldığı su miktarını saniyede 300 litreye yükselttiğini de hatırlatarak, PETKİM Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine de yeni bir içme suyu artıma tesisi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Kamu görevinde ayrım olmaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlarının siyasi kimliklerini seçimlerden sonra bir kenara bırakmalarını gerektiğini vurgulayarak, "Belediye başkanlığı görevi ayrı bir görevdir. Bir kamu görevidir. Kamu görevinde ayrım olmaz. Bizim aldığımız eğitim, devlet terbiyesi ve siyasi terbiye bunu gerektirmektedir. Cumhuriyet'in bu kazanımını İzmir'de belediye  başkanlarımızla birlikte sürdürmeye kararlıyız. Biz ayrım yapmıyoruz, yapmayacağız. İlçe belediye başkanlarımız da zaten yapmıyorlar" dedi.

Başkan Acar: Büyükşehir ile işbirliği içinde çalışıyoruz

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da 8 aydır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok iyi bir iş birliği içinde çalıştıklarını belirterek, "30 Mart akşamı siyaset kimliğini çıkararak giydiğim hizmet kimliğimle Aliağa halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Aliağa ilçesine yakışan modern itfaiye teşkilatımızı açıyoruz. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kimler katıldı?

Aliağa İtfaiye Binası'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra İzmir Milletvekili Hülya Güven, Aliağa Belediye Başkanı  Serkan Acar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Tüpraş Bölge Müdürü Şahin Çalbıyık, Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut katıldı. TÜPRAŞ ve PETKİM bünyesinde görev yapan itfaiye teşkilatlarının personeli de törende yer aldı.

Fabrika Yangınlarına Etkin Mücadele

4 bin 500 m² alan üzerinde kurulan tesiste 30 personel aynı anda görev yapacak. Garajında ise endüstriyel afetlere müdahaleye uygun tipteki araçlar yer alacak ve Türkiye'nin önemli sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ve çevresinde yaşanabilecek yangınlara en güçlü şekilde müdahale imkanı sunacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından alımı yapılan ve üretim aşamasındaki müdahale aracı, petrokimya tesislerindeki endüstriyel yangınlara etkin müdahalede kullanılacak. Uzaktan kumanda edilebilen insansız (robotik) araç da yakında Aliağa İtfaiyesi'nin filosuna dahil olacak. Tesiste yeni araçlarıyla birlikte AKS 110 birimi de görev yapacak. Doğalgaz ve güneş enerjisinin karma olarak kullanılacağı “yeşil bina” teknolojisiyle inşa edilen tesis, jeneratörü, su depoları ve personelin tüm ihtiyacını giderecek donanımıyla kendi kendine yetebilen bir özellikte olacak.

Günün 24 saati yaşamın süreceği tesiste itfaiye personeli için spor salonu da bulunuyor. Kuzey Bölge Amirliği için inşa edilen bina, Aliağa'nın yanı sıra Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık gibi kuzey ilçelerine de hizmet verecek. Bina 2 milyon 233 bin TL'ye mal oldu.

 

Bu haber toplam 2776 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kuşbakışı İzmir07 Şubat 2015 Cumartesi 21:05
  • Türkiye’de ilk28 Ocak 2015 Çarşamba 15:30
  • Tablo değil trafo!28 Ocak 2015 Çarşamba 15:16
  • Metro’ya “taze kan” geldi28 Ocak 2015 Çarşamba 15:12
  • Aliağa Belediye Meclisi Toplanıyor05 Ocak 2015 Pazartesi 13:58
  • Kocaoğlu köyleri gezdi05 Ocak 2015 Pazartesi 12:55
  • Aliağa’ya Tam Donanımlı İtfaiye05 Ocak 2015 Pazartesi 12:20
  • Aliağa Belediyesi 2015'i Planladı05 Ocak 2015 Pazartesi 12:10
  • Dibek Kahve Keyfi açıldı05 Ocak 2015 Pazartesi 12:04
  • Belediye Şaşırttı16 Aralık 2014 Salı 16:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Gazete Ege Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0232 616 4800 | Faks : 02326164800 | Haber Scripti: CM Bilişim