• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C

Aliağa vizyonsuz yönetiliyor

Aliağa vizyonsuz yönetiliyor
Aliağa'nın vizyonsuz yönetildiğini savunan Ali Engin "Aliağa sanayileşmenin yoğun olduğu gibi işsizliğinde yoğun olduğu bir coğrafya. Bu kadar sanayileşmenin olduğu bir yerde işsizliğin de olması kötü yönetimin en açık örneklerindendir." dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan istifa ederek Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Ali Engin, Aliağa'da verdiği kahvaltıda partililerle buluştu. İlçedeki Bakırçay Kafe'de düzenlenen kahvaltıya Milletvekili Aday Adayı Ali Engin'in yanı sıra CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi Eski Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

2015 ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz 2015 Genel seçiminin öneminden bahsetti

Durmaz; "2015 Genel Seçimlerinin çok önemli bir kader seçimi olduğunu hep söylüyoruz. Demokrasi açısından ve Türkiye'nin değerleri açısından çok önemli olduğu hepimizce malum. Türkiye'nin demokrasi serüveni nasıl sonuçlanacak 2015 seçimleri bize gösterecek. Biz bu bilinçle can ve başla elimizden gelenin en iyisini yaparak çalışacağız."

ÖN SEÇİM VAZGEÇİLMEZİMİZ

İlçe Örgütü olarak önşeçim istediklerinin kaydeden Durmaz konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Geçmiş dönemde bölgemizi pek de iyi tanımayan vekillerimiz oldu. Kuşkusuz çok değerli insanlar fakat bölgemizin yeterince tanınmamasının çok sıkıntılarını yaşadık. Bölgemizi tanıyan ve Ailesiyle birlikte burada yaşayan vekiller tarafından temsil edilmek istiyoruz. Önümüzdeki seçimde vekillerimiz bölgemizi tanıyan, sorunlarını ve avantajlarını bilen adaylardan olsun. Bu anlamda ben inanıyorum ki partimiz bizim için vazgeçilmez olan ön seçimle adaylarımızı belirleyecek. Bu da bizi başarıya taşıyacak" dedi.

Partinin geçtiğimiz dönem Aliağa Belediye Başkan Adayı olan Barış Eroğlu'da yaptığı konuşmada partiye sahip çıkılmasını istedi. Eroğlu "CHP Aliağa'nın, Türkiye'nin sigortasıdır. Bu sigortayı attırmamalıyız. Çok çalışarak partimizi başarıya taşıyacağız ve bu sigortayı attırmayacağız" dedi.

ALİAĞA VİZYONSUZ YÖNETİLİYOR

CHP İzmir İl Eski Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Ali Engin konuşmasına partililere bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başladı. Siyasetin fedakarlık istediğini hatırlatan Engin, Aliağa'da yeniden sol değerlerin yeşereceğini de ifade etti. Aliağa'nın vizyonsuz yöneticiler tarafından yönetildiğini savunan Engin "Aliağa; Sanayileşmenin yoğun olduğu gibi işsizliğinde yoğun olduğu bir coğrafya. Bu kadar sanayileşmenin olduğu bir yerde işsizliğin de olması kötü yönetimin en açık örneklerinden. Buna ilişkin maalesef hem bugün ki MHP'li belediye başkanının hem de hükümetin böyle bir vizyonun olmadığını görüyoruz. Tam tersine günü kurtarma, yandaşları kurtarma, sürdürülebilir bir kalkınmanın olmadığı, çevre faktörünü gözetmeyen, sanayide çalışan işçilerin sağlığını gözetmeyen bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız." dedi.

3 yıla yakın sürdürdüğü İl Başkanlığı görevinin zorluğunu hep hissettiğini, milletvekilliğinin öneminin de bilincinde olduğunu belirten Ali Engin konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Zorluğunu hep sırtımda hissettim. Milletvekilliği görevinin de ne kadar önemli ve zor olduğunun da bilincindeyim. En zor, meşakkatli geçecek olması nedeniyle önümüzdeki dönem gerçekten önemli. İzmir’in sorunlarının Ankara’ya aktarılması, başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerimizin sorunlarının takibi ve çözümü ve AKP’nin ülkeye yaptığı zulmü mutlaka durdurmamız gerekiyor” 

ufk_6529.jpg ali-engin.JPG

chp-kahvalti.JPG

Bu haber toplam 3922 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Gazete Ege Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0232 616 4800 | Faks : 02326164800 | Haber Scripti: CM Bilişim